Regnbågsbron.org - Minnessidan för älskade husdjur

Molly

Minnesblogg

Bilder

Tänd ett ljus

Molly

✶ söndagen den 1 juli 2007

✝ söndagen den 27 november 2016

Nu har även Molly lämnat oss p.g.a. njursjukdom. Hennes kompis Zingo somnade in för drygt två år sedan p.g.a. polycystisk njursjukdom. I Mollys fall började det hela med en otäck bakteriell njurinfektion för tre år sen då vi trodde att hon var förlorad. Men hon repade sig mirakulöst efter en aggressiv behandling och fick flera goda år till, även om njurarna tog skada. Till slut gick hon bort i kronisk njursvikt med ett mycket hastigt förlopp bara sista dagarna. 

Molly hade svårt att finna sig tillrätta med andra djur, både hundar och katter, och trivdes nog bäst med människor och för sig själv. Mat och mys var det viktigaste i livet, men inslag av lek och bus kunde förekomma. Molly underhöll sig gärna på egen hand med hjälp av insekter. Skickligare flugjägare finns knappast. Hon kunde ligga halvt på rygg i fåtöljen och lojt slå ihop framtassarna över bröstet när en fluga flög förbi. Smaskens tyckte Molly. Så gör väl en livsnjutare?!  

Till en början fick Molly gå ut som hon ville, men p.g.a. sitt lite osäkra temperament kunde hon ibland bli borta i veckor för att hon inte vågade ta sig hem förbi andra katter. Hon löste alla konflikter med att fly. Till slut kom hon hem och var då mycket tunn. Så då fick det vara slut med det, och efter två veckors protester fann sig Molly väl i den nya situationen. Utevistelse på inglasad eller innätad balkong erbjöds fortfarande, och var mycket uppskattat.

När Zingo försvann ändrades dynamiken i kattgruppen och efter en tids käbbel så fann sig faktiskt Molly till rätta i gruppen för första gången. Det var väldigt roligt att se att hon också kunde ta iniativ till lek med andra katter, och att hon inte längre behövde fly all världens väg om någon annan katt busade med henne. Till och med de ivriga hundarna lärde hon sig bemöta lugnt och värdigt tills husse eller matte kunde hantera dem.

Vi kommer aldrig glömma Molly-bollens uppfodrande "kurr" när hon tyckte det var dags för lite mer, eller kanske godare, mat samt mys förstås. Då hoppade hon gärna upp på något så man inte missade henne, sträckte sig fram och kurrade, precis som hon gör på bilden här. En härlig och social katt, kanske lite missförstådd av sin djuriska omvärld, men hon kom med i gänget till slut. Tack för ditt trogna sällskap Molly-gumman. Du är saknad!

© 2018 Tstorm Technologies. Ansvarig för denna minnessida är Stefan. Sidan skapades söndagen den 4 december 2016.